MTA hakkında kısa bir kaç bilgi vermek istiyorum. Türkiye’de çok fazla bilinmeyen hatta şu ana kadar kimsenin girmediği, gerek duymadığı bir sertifikasyon programıdır. MTA, isminden de anlaşılabildiği gibi Microsoft sertifikasyon piramidinin ilk sırasında yer almaktadır. Piramit MTA – MCSA – MCSE olarak sıralanmaktadır.Dolayısıyla Fundatimental yani giriş seviyesi olarak geçer ve IT – Database ve Developer olmak üzere üç alt kategori’den oluşmaktadır.

https://www.microsoft.com/en-us/learning/certification-overview.aspx 

https://www.microsoft.com/en-us/learning/mta-certification.aspx

MTA – IT beş alt kategori’den oluşmaktadır. Her birinin kendine ait sınavı bulunmaktadır.

Geçtiğimiz günler de Windows Server Administration Fundamentals / 98-365 sınavına girip sertifikasını aldım. Aslında bu sektöre ilk girdiğimiz de almamız gereken piramidin ilk sertifikasını yıllar sonra merak ederek almış oldum 🙂

 

 

4 Comments

  1. Merhaba ,

    Kaç soru oluyor birde geçer notu kaç

    Teşekkürler.

    • Selam,

      30 ile 50 arasında soru geliyor ve 50 dakika süre mevcut. %70 başarı sağlamak gerekiyor. Örneğin, 50 soru çıkarsa, 35 adet doğru yapmalısın. Giriş seviye bir sınav olduğu için zorlanmayacağını düşünüyorum.

  2. Merhaba, sınava nasıl hazırlandınız?
    Ben henüz mezun olmadım sınava girebilir miyim? Hazırlanma süreniz ne kadardı?
    Bankacılık ve finans okuyorum temel bilgisayar bilgim var buna rağmen başarılı olma olasılığım nedir?
    Teşekkürler

    • Selam,

      İstedigin zaman sertifikasyon sınavına girebilirsin. MTA giriş seviyesi oldugu için pek zor bir sınav değil. Online alabileceğin eğitimler ve örnek soru havuzları hazırlanabilirsin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close