Windows Server 2019 Ekim ayı içerisinde genel olarak duyurulacak. Windows Server 2019 ve Azure Hybrid senaryolarını desteklemek için Windows Admin Center 1809’a güncelleniyor. Windows Server 2019 veri merkezi modernizasyonu için dört temele dayanmaktadır, Hybrid – Security – Application Platform – Hyper-Converged Infrastructure (HCI).

Hybrid, günümüz müşterilerinin bulut ile şirket içi ortamlarını bir araya getiren temel unsurdur. Bu nedenle Windows Server 2019 ve Windows Admin Center’da yerleşik olarak gelmektedir. Server 2019 kullanıcıları Azure Backup, Azure File Sync gibi özellikleri kullanarak Disaster Recovery senaryoların da Azure’u kullanabilirler. Storage Migration Service ile File Server’dan Azure’a kolay bir şekilde migration yapabilirler. Security, ATP’ye ek olarak Defender Exploit Guard ile Ransomware ve Zero Day ataklara karşı daha güçlü bir Server işletim sisteminden bahsediyoruz. Güvenlik yaklaşım parolası Protect, Detect ve Respond. Application Platform, geliştiriciler için Container barındırarak mevcut uygulamaların modernleştirilmesinde yardımcı olmaktadır. Klasik Container’a ek olarak, Service Fabric, Kubernetes ve Linux Container desteği de bulunmaktadır. Linux kullanıcılarının Windows’a daha kolay komut taşımaları için endüstri standartlarına tam destek mevcut, OpenSSH, Curl & Tar gibi. Son olarak Hyper-Converged, Server endüstrisinin en son trendi olup, yüksek performanslı disklere sahip storage ve network bileşenlerinin aynı fiziksel donanım üzerinden hizmet vermesidir. Bu sayede donanımlarınızı yazılım tabanlı olarak yönetebilmektesiniz. Minumum iki node ile cluster teknolojisi çalışmaktadır. İhtiyaç dahilinde yeni node’lar ekleyerek yatay ve dikey’de kolay bir şekilde büyüyebilirsiniz.

Windows Server 2019 Standard, Datacenter ve Essentials olmak üzere üç farklı version ile gelecek. Bu heyecan verici yeni işletim sistemi ile ilgili aşağıdaki bloglardan detaylı bilgi alabilirsiniz.

https://cloudblogs.microsoft.com/windowsserver/2018/09/24/windows-server-2019-announcing-general-availability-in-october/?MC=WinServer&MC=MSAzure&MC=SQL&MC=SysMagSof&MC=SecSys

https://www.microsoft.com/en-us/ignite

Close