Centrify Privileged Access Service kısaca CPAS kurulumundan sonra yapılması gereken ikinci işlem CPAS Connector kurulumudur. Kuracagınız Connector/Connectorler aracılıgıyla CPAS üzerinden RDP-SSH işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Best practice gereği minimum 2 adet connector kurulması gerekiyor.

Connector CPAS’ın kendi arayüzünden download edilerek kurulabilir ki PAS arayüzünde oturum açtıktan sonra connector kurulması gerektiğine dair uyarı mesajı gelmektedir. 

Klasik next next olarak devam edebilirsiniz.

3 MB’lık bir service oldugunu belirtelim.

Kurulum tamanlandıktan sonra konfigürasyon pencersi geliyor. Connector konfigürasyonu için CPAS kullanıcı adı, şifre ve url bilgisi yazılır.

Setup Properties penceresinde, Enterprise Admin yetkisine sahip kullanıcı hesabı yazılarak, Centrify ile ilgili device ve user profile bilgilerinin AD’ye yazılması sağlanabilir.

Konfigürasyonu yapan servis hesabının AD Deleted Object container’ını read edebilmesi gerekiyor ki silinen objeler CPAS üzerinden de silinsin.

Connector özelliklerinden baglantı durumu kontrol edilebilir. 

Büyük organizasyonlar veya yönetilecek nesne sayısına göre ayrı ayrı sunuculara Connector kurulabileceği gibi, ufak yapılar için CPAS ile aynı sunucu üzerine kurabilirsiniz.

Close