UPDATE 16/08/2016

4. Madde de yer alan Microsoft SPF Wizard sayfası kapanmış. Sebebini bilmiyorum ancak aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

http://www.whoishostingthis.com/resources/sender-id/

http://www.spfwizard.net/what-is-spf-record.html

Öncelikle,aşağıdaki linki kullanarak hangi Blacklist’lere düştüğünüzü öğrenin.Yaptığınız sorgulamadan sonra karşınıza gelen listede kırmızı işaretlenmiş yerlerde Blacklist’e düşmüşsünüz demektir.Birazdan anlatacağım adımları tamamlayarak,bu yerlere ve Türk Telekom’a mail atıp Blacklist’den çıkarılma talebinde bulunabilirsiniz.

http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx

 

1)ADSL bağlantısı yerine,Frame Relay,Leased Line,GHDSL,Metro Ethernet  türü bağlantıları tercih edin.

2)Mail Sunucunuzun Relay ayarlarını kontrol ediniz.Eğer açıksa kapatın.

3)Reverse DNS ve SPF kayıtların doğruluğunu kontrol edin.Hizmet aldığınız ISP’ye başvurup Mail Server hizmeti verdiğiniz makinanın Static ip adresini belirterek Reverse DNS kaydının oluşturulmasını sağlayın.Bu kaydın doğruluğunu www.dnsstuff.com adresinden kontrol edebilirsiniz.

4)http://www.microsoft.com/mscorp/safety/content/technologies/senderid/wizard/default.aspx linkini kullanarak SPF kaydınızı oluşturun.Bu kaydın doğruluğunu test etmek için http://www.kitterman.com/spf/validate.html linkini kullanabilirsiniz.

5)Şirket içerisindeki Server,Client ve Gatewaylerinizde mutlaka güncel Antivirüs çözümlerini kullanın.

Yukarıdaki şartları sağladıktan sonra Blacklist@ttnet.net.tr adresine mail atıp Blacklist’den çıkartılma talebinde bulunabilirsiniz.Blacklist,RBL ve SPAM içerikli sorunlarınız için, http://www.dnsstuff.com/tools/ip4r.ch?ip= inceleyebilirsiniz.

2 Comments

  1. Paylaşım için teşekkürler. Kara listeye girmek berbat. IP’nizin veya E-postanızın kara listede olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olan başka bir araç. Araç tamamen ücretsizdir. Ayrıca kontrol etmelisiniz
    https://dnschecker.org/ip-blacklist-checker.php

  2. Serhad MAKBULOĞLU

    Selam,

    Bilgi için teşekkürler.

Comments are closed.

Close